Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

·       Για βουλωμένους νεροχύτες με λίπη, μπορείτε να ρίξετε στο σωλήνα μια κούπα ξύδι και μισή κούπα σόδα μαγειρικής. Το αφήνετε να αφρίσει για 10 λεπτά και μετά ρίχνετε βραστό νερό.

·       Για την απολύμανση και την καθαριότητα των σωληνώσεων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μισή κούπα ξύδι και μισή κούπα σόδα.
·       Αν δεν μπορείτε να ξεβιδώσετε μια βίδα που έχει σκουριάσει, μπορείτε να ρίξετε οποιοδήποτε αναψυκτικό με ανθρακικό (coca cola,7up κλπ) και αμέσως  θα λασκάρει.

·       Αν έχετε τζαμαρία μπάνιου και άλατα ή υπολείμματα σαπουνιού, μπορείτε να τα καθαρίσετε με ένα πανί μαλακό ποτισμένο με BABY OIL. Θα γλιτώσετε για αρκετούς μήνες τους λεκέδες από το σαπούνι και τα άλατα.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 1

Ελέγξετε την θερμομόνωση του κτιρίου σας και αν δεν διαθέτει φροντίστε να το μονώσετε. Με αυτό το τρόπο πετυχαίνετε έως και 15-40% εξοικονόμηση ενέργειας.


Συχνά μας ρωτάτε για τη ρύθμιση του θερμοστάτη. Ο θερμοστάτης δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 20°C. Για κάθε επιπλέον βαθμό σπαταλάτε μέχρι και 7% περισσότερη ενέργεια.


Μην καλύπτετε τα θερμαντικά σώματα με καλύμματα γιατί μειώνεται σημαντικά η απόδοσή τους.

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Με τη χρήση αυτόματου ελέγχου με χρονοδιακόπτη και αντιστάθμιση εξωτερικής θερμοκρασίας μέσω 3-οδης βαλβίδας ανάμιξης και αισθητηρίων μπορείτε να εξοικονομήσετε 6~10% καύσιμο.

Φροντίστε για την έγκαιρη συντήρηση του καυστήρα - λέβητα για να αποφύγετε τυχόν διαβρώσεις.

Με την αντικατάσταση του παλιού σας καυστήρα με έναν νέας τεχνολογίας διπλού καυσίμου (πετρελαίου-αερίου) με πολλές βαθμίδες έγχυσης, μπορείτε να εξοικονομήσετε 5~7 % καύσιμο.

Περισσότερα...

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Διατηρώντας τη θερμοκρασία σταθερή στους 17-20 βαθμούς εκτιμάται ότι η εξοικονόμηση του πετρελαίου φτάνει έως και τα 40 λίτρα τον μήνα για ένα διαμέρισμα 10 τ.μ. από ότι αν θερμαινόταν για 6 ώρες στους 23 βαθμούς

Ρυθμίστε τον θερμοστάτη στους 17-18 βαθμούς κατά τη διάρκεια της μέρας και στους 15-17 κατά τις ώρες ύπνου.

Τοποθετήστε θερμοστάτη ακριβείας, οι ηλεκτρονικοί κοστίζουν περίπου 50 ευρώ και παίζουν μεγάλο ρόλο στην εξοικονόμηση ενέργειας

Μονώστε τις πόρτες και τα παράθυρα με ειδικές μονωτικές ταινίες με αφρολέξ ή λάστιχο

Περισσότερα...

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Αποφεύγετε να σφίγγετε έντονα τις βρύσες σας γιατί φθείρονται τα λαστιχάκια τους.


Αποφεύγετε τη χρήση καυστικών προϊόντων για το ξεβούλωμα του νιπτήρα ή του νεροχύτη γιατί προκαλούν φθορές στις σωληνώσεις


Όταν φεύγετε για μεγάλο διάστημα φροντίστε να κλείνετε την κεντρική παροχή νερού

Αξιολόγηση Χρήστη:  / 0

Ο καθαρισμός  μιας μπλοκαρισμένης  αποχέτευσης δεν είναι πολύ διασκεδαστικός. Είναι πολύ καλύτερο να αποφευχθεί η φραγή  λοιπόν από την αρχή. Εδώ παραθέτουμε μερικές συμβουλές για το πώς μπορείτε να κρατήσετε τις αποχετεύσεις καθαρές και με ελεύθερη ροή.

Περισσότερα...